Odobren projekt energetske obnove zgrade Gradskog društva Crvenog križa Virovitica

Projekt energetske obnove zgrade Gradskog društva Crvenog križa Virovitica vrijedan 1.429.278,04 kuna odobren je za sufinanciranje od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Nositelj projekta je GDCK Virovitica. Time je odobren posljednji projekt za energetsku obnovu na koji se čekalo odobrenje ministarstva, a koji je također prijavila Razvojna agencija VTA.

Na zgradi virovitičkog Crvenog križa u sklopu projekta će se, između ostalog, obnoviti fasada, zamijeniti postojeća stolarija novom PVC stolarijom i ugraditi zaštita od sunca na novu PVC stolariju te će se ugraditi kondenzacijski kotlovi i toplinske pumpe.

Ulaganje sredstava u ovaj projekt doprinijet će većim uštedama toplinske energije na godišnjoj razini i to za 71,85 posto u odnosu na trenutno stanje, zatim smanjenju godišnje primarne energije za 41,70 posto te smanjenju godišnje emisije CO2 za 46,01 posto.
Ciljna skupina su, osim zaposlenika organizacije, korisnici pučke kuhinje i drugih usluga koje pruža GDCK Virovitica, ali i građani grada Virovitice i okolnih naselja. Provedbom navedenih mjera osigurat će se siguran i kvalitetan boravak u prostorima zgrade. (virovitica.hr)