Posjetom Domu „Vedrana“ u Pitomači i najstarijim korisnicima projekta „Zaželi“ obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 01. listopada djelatnici i volonteri GDCK Virovitica posjetili su i darivali voćem korisnike Doma za starije i nemoćne „Vedrana“ u Pitomači. Ravnateljica GDCK Virovitica Željka Grahovac i predsjednica Općinskog društva Crvenog križa općine Pitomača Željka Kovač čestitale su korisnicima Međunarodni dan starijih osoba.

U lijepo uređenom i po najvišim standardima opremljenom Domu, koji odiše posebnom toplinom,  smješteno je 46 korisnika. U Domu se korisnici bave raznim aktivnostima: odlaze na hodočašća, obilježavaju blagdane i praznike, organiziraju radionice, a vrlo često spontano zapjevaju. Susret djelatnika i volontera Crvenog križa sa korisnicima završio je sa zajedničkom podravskom i dalmatinskom pjesmom koju je predvodio vlasnik Doma Tomo Filipović.

Na sve nas ovaj je susret ostavio dubok dojam. Smatramo, da bi naši volonteri trebali češće posjećivati ove ustanove, jer ovi posjeti imaju veliku humanu i  odgojnu vrijednost kroz koju učimo da je svaki čovjek važan i vrijedan pažnje i da ćemo svi mi , ako budemo imali sreće , doživjeti starost.

Istim povodom ravnateljica GDCK Virovitica Željka Grahovac i koordinatorica projekta „Pruži mi priliku“ Željka Francetić danas su obišle i darivale četiri korisnika projekta na području grada Virovitice i prigradskih naselja koji imaju više od 90 godina. U svojim domovima radosno su nas dočekali Jelka Furlan iz Svetog Đurđa koja ima 91 godinu, Ivan Kovačević iz Virovitice koji ima 93 godine, Stanko Petranović iz Virovitice koji je ušao u 90. godinu i najstarija korisnica projekta Petra Žarković iz Virovitice koja ima 94 godine. Svi korisnici izrazili su veliko zadovoljstvo zaposlenicama projekta koje ih redovno posjećuju i pomažu im u svakodnevnim aktivnostima.

[envira-gallery id=”3160″]

[envira-gallery id=”3168″]