Katolička osnovna škola Virovitica u posjeti GDCK Virovitica

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera 05. prosinca učenici četvrtog razreda Katoličke osnovne škole Virovitica u pratnji učiteljice Ana-Marije Brodjanac i vjeroučitelja Marjana Ostrogonca posjetili su Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica. Dobrodošlicu učenicima zaželjela je ravnateljica Željka Grahovac koja je iskazala veliku radost i zadovoljstvo posjetom.

Djelatnici Crvenog križa GDCK Virovitica održali su prezentaciju o djelatnostima, radu i projektima Društva. Kroz prezentaciju učenici su imali priliku upoznati se s mogućim opasnostima u kojima se trebaju snaći i potražiti pomoć.

Prilikom posjeta učenici su posjetili i pučku kuhinju gdje su zapjevali zajedno s ravnateljicom i djelatnicima GDCK Virovitica te poželjeli sretan i blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu.

Svrha posjeta je razvijanje osjećaja humanosti, tolerancije, suosjećanja i razumijevanja, što pridonosi ostvarivanju sretne zajednice i postizanju trajnog mira. Učenici kroz upoznavanje Crvenog križa razvijaju suradničke odnose, naviku međusobnog uvažavanja i pomaganja.