Održana Osnivačka Skupština Županijskog Društva Crvenog križa

[foogallery id=”3945″]

Danas je u GDCK – u Virovitica održana Osnivačka Skupština Županijskog društva Crvenog križa na kojoj su bili nazočni: Melita Sirovica pročelnica upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrbi u ime župana Virovitičko – podravske županije i ravnateljica GDCK Virovitica Željka Grahovac.

Skupštinu čini 15 zastupnika čije su imenovanje predložila tri Gradska društva Crvenog križa. Od 15 zastupnika, 7 zastupnika imenovano je iz GDCK Viroviitca, 5 zastupnika iz GDCK Slatina i 3 zastupnika iz GDCK Orahovica.

Nazočne je pozdravila ravnateljica GDCK Virovitica Željka Grahovac. U ime župana Virovitičko – podravske županije Melita Sirovica je izrazila zadovoljstvo osnivanjem ovog Društva Crvenog križa te je poželjela puno uspjeha u radu svim zastupnicima ove Osnivačke skupštine.

Na današnjoj sjednici za predsjednika DCK Virovitičko – podravske županije imenovan je Vladimir Jelenčić iz Slatine, a potredsjednici su Sanja Kirin iz Virovitice i Pavao Ramić iz Orahovice. Sjednicom je predsjedavao Stevo Hulak iz Orahovice, dobno najstariji zastupnik.

U Odbor DCK Virovitičko – podravske županije koji se sastoji od sedam članova izabrani su: Vladimir Jelenčić, Sanja Kirin, Pavao Ramić, Saša Topić, Željka Kovač, Neda Dušak i Stevo Hulak. Na prvoj sjednici Odbora koja je održana nakon sjednice Skupštine za likvidatora Društva imenovana je Borka Nasić, a za ravnateljicu je predložena Željka Grahovac iz GDCK Virovitica za čije imenovanje je pokrenut postupak dobivanja prethodne suglasnosti Glavnog odobra HCK.

Sjedište DCK Virovitičko – podravske županije bit će u prostoru GDCK Virovitica. S obzirom da su sredstva iz proračuna Virovitičko – podravske županije koja su za sada jedini izvor financiranja DCK Virovitčko – podravske županije, zastupnici su informirani da u novom društvu neće biti osoba u radnom odnosu te da će stručno administrativne poslove za novo Društvo obavljati Stručna služba GDCK Virovitica.

Statutom Hrvatskog Crvenog križa iz 2016. godine utvrđene su izvorne djelatnosti Županijskih društava Crvenog križa: DCK Virovitičko-podravske prioritetno, kao zajednica gradskih društava obavlja, sljedeće djelatnosti: unapređenje razvoja društava Crvenog križa i koordinaciju njihovog rada,  edukaciju djelatnika i volontera Crvenog križa za sve djelatnosti, rad s mladima Hrvatskog Crvenog križa te rješavanje pitanja od zajedničkog interesa kroz ciljane programe i zajedničke projektne aktivnosti.

Plan rada i financijski plan donijeti će se na 1. redovnoj sjednici skupštine koja se planira održati u travnju ove godine.