DCK Virovitičko-podravske županije radno i svečano obilježili Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Danas je u GDCK Virovitica održana 2. sjednica Skupštine DCK Virovitičko-podravske županije na kojoj su zastupnici usvojili Plan rada i Financijski plan Društva za 2019. godinu. Zastupnici su informirani da je Željka Grahovac imenovana za ravnateljicu DCK Virovitičko-podravske županije od dana 19. ožujka 2019.  godine na temelju Odluke o davanju suglasnosti Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa.

Nakon što je Odbor DCK Virovitičko-podravske županije  na sjednici održanoj dana 29. travnja donio Odluku o osnivanju Kluba 100+ , Željka Grahovac izvjestila je nazočne zastupnike da će se konstituirajuća sjednica članova Kluba 100+ održati 15. svibnja  2019. godine u 14 sati u prostoru Dnevnog boravka GDCK Virovitica.

Na  kraju radnog dijela sjednice  zastupnici  DCK  Virovitičko-podravske županije odali su minutom šutnje počast svim preminulim  članovima  najveće i najstarije humanitarne organizacije u svijetu –  Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Dana 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u znak počasti utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca – Henryju Dunantu koji je rođen u Ženevi, 8. svibnja 1828. godine.

Naposljetku, na sjednici Skupštine pročitano  je prigodno pismo koje je u povodu Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca , svim djelatnicima, volonterima i članovima Crvenog križa uputio predsjednik Međunarodne federacije Društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca  Francesco Rocca.