Svjetski dan darivatelja krvi -14. lipnja 2019.

I ove godine 14.lipnja obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi, te se iskazuje zahvalnost dobrovoljnim,neplaćenim darivateljima krvi za sve darovane doze krvi,kao i za podizanje svijesti o potrebi redovitog darivanja krvi s ciljem kako bi se osiguralo da svaki pojedinac ali i zajednica imaju mogućnost u slučaju potreba za pravovremenu opskrbu sa sigurnom i kvalitetnom krvlju i krvnim pripravcima.

Tema ovogodišnje kampanje je redovito darivanje krvi i jedinstveni pristup sigurnoj transfuziji krvi.Samodostatnost opskrbe zdravstva sa potrebitim dozama krvi za svaku zemlju predstavlja nacionalno bogatstvo i nacionalnu sigurnost neometanog funkcioniranja zdravstva.

Ovogodišnji slogan Svjetskog dana darivatelja krvi glasi: “Sigurna krv za sve“.

Povodom Svjetskog dana darivatelja krvi-14.lipnja 2019.g. župan Virovitičko-podravske županije gospodin Igor Andrović organizirati će prijem za darivatelje krvi „Kluba 100+“ Društva Crvenog križa Virovitičko-podravske županije.Prijem će se održati 14.lipnja 2019.godine  u restoranu Flora u Virovitici s početkom u 13 sati.

Svim dobrovoljnim davateljima krvi upućujemo iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi te im zahvaljujemo na iskazanoj solidarnosti,humanosti i na svakoj darovanoj dozi krvi.

 

GDCK VIROVITICA