U Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica održana završna konferencija projekta „ Darujmo vrijeme za dobra djela“

[foogallery id=”4483″]

Danas je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održana završna konferencija projekta „Darujmo vrijeme za dobra djela“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

Projekt je trajao 24 mjeseca, vrijednost projekta iznosi o je 992.578,24 kuna, a ciljevi projekta bili su: podići razinu svijesti o važnosti volontiranja kod djece i mladih i povećati broj mladih volontera kroz organiziranje kvalitetnih volonterskih programa i osnivanje volonterskih klubova u školama. Na završnoj konferenciji pored ravnatelja i suradnika partnerskih ustanova bili su nazočni zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, predsjednica  Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Margareta Ptiček,  potpredsjednica odbora Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Sanja Kirin i djelatnici Razvojne agencije VTA. Voditeljica projekta Željka Grahovac i koordinatorice volontera: Ivana Groman, Kristina Jug i Lidija Sabo kroz prezentaciju upoznale su sudionike završne konferencije sa provedenim aktivnostima u projektu. U sklopu projekta provodile su se sljedeće volonterske aktivnosti: 1. Pomoć starijim i nemoćnim osobama, 2. Prikupljanje prehrambenih i neprehrambenih artikala, 3. Pomoć u školi i 4. Izrada volonterskih kutaka.

Projektom je predviđeno uključivanje 120 volontera, a do sada je u volonterskim aktivnostima sudjelovalo 250 volontera. Predviđen broj volonterskih sati bio je 1352, a ukupno je ostvareno  2017 sati. Kroz kvalitetno provođenje ovog projekta ostvareni su svi preduvjeti za njegovu održivost u Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica.