Solidarnost za korisnike Socijalne samoposluge Vukovar

Na sastanku Izvršnog odbora Hrvatske mreže socijalnih samoposluga, koja broji 18 članica širom Hrvatske i čiji je član i GDCK Virovitica, dogovoreno je da članice Mreže posjete Socijalnu samoposlugu u Vukovaru u kojoj trenutno nedostaju namirnice i higijenske potrepštine. Za tu priliku članice Mreže donirati će Socijalnu samoposlugu Vukovar namirnicama i higijenskim potrepštinama te na taj način pomoći njezin rad. Iako većina socijalnih samoposluga i same jedva opstaju i bore se sa prikupljanjem namirnica za svoje korisnike, svi su oduševljeno prihvatili ovaj prijedlog kako bi barem malo pomogli siromašnima u Vukovaru.

Za potrebe korisnika Socijalne samoposluge Vukovar, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica je u suradnji sa trgovačkim centrom KTC organiziralo u srijedu 13. studenoga 2019. godine u Pitomači i četvrtak 14. studenoga 2019. godine u Virovitici prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština. I ovoga puta stanovnici našega kraja pokazali su svoje veliko srce i solidarnost sa stanovnicima Grada heroja te prikupili 426 kg namirnica i higijenskih potrepština.

Predstavnici GDCK Virovitica zajedno sa ostalim članicama Mreže socijalnih samoposluga iz Hrvatske, predat će u srijedu, 20. studenoga 2019. godine sve donirane namirnice i higijenske potrepštine Humanitarnoj udruzi Duga iz Vukovara, koja vodi Socijalnu samoposlugu u Vukovaru.

GDCK Virovitica se zahvaljuje svim građanima koji su donirali namirnice u ovim akcijama te na taj način pokazali da herojski grad Vukovar i njegovi stanovnici nikada neće biti zaboravljeni. Ovom akcijom također žele se kolegama u Vukovaru prenijeti poruke ohrabrenja, zajedništva i zrna solidarnosti.