Članice Zajednice žena “Katarina Zrinski” darivale blagdanske kolače

[foogallery id=”4982″]

 

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, članice Zajednice žena“ Katarina Zrinski“ s područja Virovitičko-podravske županije jučer su održale akciju prikupljanja i pakiranja kolača za korisnike Pučke kuhinje. Zahvaljujući ovoj hvalevrijednoj akciji koja traje već 14 godina, preko 150 slatkih paketa će razveseliti one najpotrebitije.
Inicijator i organizator akcije je bila virovitička Zajednica žena „Katarina Zrinski“ te su joj se priključile i sve ostale organizacije „Katarina“ s nivoa cijele županije, otkrila je predsjednica Gradske organizacije HDZ-a Katarina Zrinski Vlasta Honjek-Golinac.

– Jako smo sretni što se ova akcija održava svake godine i sve više članica nam se odaziva. Za Božić svi pečemo kolače i ovo je lijep način da drugima koji nisu u mogućnosti uljepšamo ovo blagdansko doba – zaključila je V. Honjek-Golinac.

Ponosna na akciju i vrijedne ruke članica bila je i predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Virovitičko-podravske županije Sanja Kirin.

– Danas su nam se ovdje članicama iz Virovitice priključile i „Katarine“ s područja općina Špišić Bukovica, Gradina, Suhopolje, Lukač i Pitomača sa svojim vrijednim donacijama upravo iz razloga jer se i kolači dijele na području tih općina i grada Virovitice. Rekla bih da postoje dvije vrste ljudi, oni koji trebaju pomoć i oni koji pomažu. Sretne smo što možemo biti u ovoj skupini koja pomaže i nadamo se da će ovi naši kolačići uveseliti sve korisnike i da će im Božić biti ljepši. Koristim priliku i zaželjeti svima sretan Božić – poručila je S. Kirin.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac uz osmijeh je otkrila kako je ova akcija posebna, zahvaljujući svim ljudima dobra srca i empatije koji u njoj sudjeluju.

– Nama u GDCK je izuzetno drago jer je ova akcija već tradicionalna Zajednici žena „Katarina Zrinski“. Ovo je jedinstvena humanitarna akcija na kojoj im mi od srca zahvaljujemo jer doista će puno značiti korisnicima naše Pučke kuhinje. Ovo je jako važna akcija jer one doista pridonose da se ljudi, u te blagdanske dane, osjećaju dobro. Ove godine smo doista iznimno radosni što nam je i jedan naš sugrađanin koji živi u Austriji donirao financijska sredstva za prasetinu kao jedno tradicionalno jelo u našem kraju. Na ovaj način će i oni imati blagdanski obrok – rekla je Ž. Grahovac te se zahvalila i slastičarnicama „Dora“ iz Virovitice te „Slatki san“ iz Pitomače na donacijama.

Ove godine su korisnici Dnevnog boravka izradili 225 božićnih čestitki koje su uručene prilikom predstavljanja monografije GDCK Virovitica povodom 120 godina humanitarnog djelovanja a sa 150 čestitki razveselili su korisnike Pučke kuhinje.

(www.icv.hr, ea, foto: www.icv.hr, GDCK Virovitica)