Zahvaljujemo starijim osobama na odgovornom ponašanju

Prema uputama Stožera civilne zaštite RH izuzetno je važno spriječiti širenje pandemije koronavirusa među starijim osobama i kroničnim bolesnicima jer spadaju u najrizičniju skupinu stanovnika. Odgovorno ponašanje starijih i kronično bolesnih osoba iznimno je važno u sprječavanju širenja pandemije koronavirusa.

U svrhu pomoći starim i kronično bolesnim osobama uveli smo SOS telefon za starije koji je dežuran 24 sata na kojem je moguće zatražiti dostavu lijekova i namirnica. Od uvođenja SOS telefona, GDCK Virovitica zaprimilo je veći broj poziva starijih i kronično bolesnih osoba sa područja djelovanja GDCK Virovitica – grada Virovitice i općina Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica. Do danas su naši volonteri i djelatnici obavili ukupno 162 dostave namirnica i lijekova, od kojih se 84 dostava odnosilo na namirnice, 53 dostave odnosile su se na lijekove, a 25 osoba je tražilo dostavu i lijekova i namirnica.

Ovim putem se zahvaljujemo starijim i kronično bolesnim osobama jer su ozbiljno shvatili trenutno stanje i na naše telefone se zaista javljaju samo oni kojima je potrebna naša pomoć odnosno nabavka nužnih lijekova i namirnica.

Naposljetku, prenosimo poruku načelnice Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maje Grba – Bujević: „Svi oni koji se drže preporuka i savjeta, naši su heroji.“.