Hrvatska pošta i predsjednici općinskih i mjesnih društava GDCK Virovitica podijelili pakete za Uskrs

U vrijeme pandemije koronavirusa Hrvatska pošta odlučila je Hrvatskom Crvenom križu i Hrvatskom Caritasu izvršiti bez naknade usluge dostave paketa na adrese najsiromašnijih građana.

Temeljem  dogovora s Željkom Mandićem, Voditeljem distribucijskog područja za ekspres dostavu za Virovitičko-podravsku županiju, GDCK Virovitica je dobilo na raspolaganje četiri prethodno dezinficirana vozila i četiri vozača koji su  tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana dostavili na kućne adrese 236 humanitarnih paketa za najsiromašnije građane koji žive na području djelovanja GDCK Virovitica.

Na terenu su djelatnike i volontere GDCK Virovitica dočekali predsjednici općinskih i mjesnih društava GDCK Virovitica koji su zajedno s volonterima dostavljali pakete. GDCK Virovitica  organiziralo je podjelu paketa povodom predstojećeg blagdana Uskrsa  osobama koje žive u najtežim materijalnim uvjetima na području grada Virovitice i općina Pitomača, Špišić Bukovica, Lukač, Suhopolje i Gradina.

Uz djelatnike GDCK Virovitica koji su pakirali pakete u aktivnosti podjele paketa uključili su se i volonteri Sara Novosel, Luka Tripalo, Dario Pšihistal i Teo Knežević. Podjelu paketa koordinirala je Kristina Jug djelatnica na projektu u GDCK Virovitica. Vrijednost jednog paketa je 98,00 kuna, težine su oko 7 kilograma i sadrže trajne prehrambene namirnice. Financijska sredstva za kupnju paketa osiguralo je Društvo Crvenog križa Virovitičko-podravske županije.  Naime, Virovitičko-podravska županija je 31. 12. 2019. godine, nakon usvojenog Rebalansa Proračuna, Društvu Crvenog križa Virovitičko-podravske županije doznačila 112.326,10 kuna  od kojih je svakom Gradskom društvu Crvenog križa – Orahovica, Slatina i Virovitica doznačeno 33.000,00 kuna za humanitarne aktivnosti, odnosno za pomoć siromašnim stanovnicima Virovitičko-podravske županije.