Prikupljeno 56 doza krvi

U GDCK Virovitica održana je danas  (20.travnja) deveta  po redu akcija darivanja krvi ove godine, a krv je darivalo građanstvo Virovitice i okolnih mjesta. Odazvalo se je 60 darivatelja krvi, odbijeno je 4 darivatelja krvi, a krv je darivalo ukupno 56 darivatelja.  Branka Bogdanović darivala je danas krv  77 puta a Bastalić Mihaela prvi puta.

Poštovani darivatelji krvi, svjesni težine situacije u kojoj smo se svi našli želimo vam ovim putem zahvaliti na sve do sada učinjenom te još jednom naznačiti važnost daljnjeg kontinuiranog darivanja krvi za sve osobe čije bi zdravlje zbog nedostatka krvi i krvnih pripravaka moglo biti ugroženo.

Akcije darivanja krvi u organizaciji društava Hrvatskog Crvenog križa, a prema preporuci Svjetske zdravstvene organizacije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provode se i dalje  poštujući najviše higijenske standarde, siguran razmak između darivatelja krvi te uz minimalan broj osoba u jednom prostoru. Preporuka o izbjegavanju okupljanja i dalje je na snazi, ali se ona ne odnosi na akcije darivanja krvi s obzirom obzirom na potrebu očuvanja dostatnih zaliha krvnih pripravaka za transfuzijsko liječenje.

Molimo Vas de se odazovete pozivima na već dogovorene i organizirane redovite akcije darivanja krvi, jer svaka darovana doza krvi može spasiti i do tri života.

GDCK VIROVITICA