Prikupljeno novih 39 doza krvi

U prostoru GDCK Virovitica održana je danas (subota) akcija darivanja krvi za građanstvo Virovitice.Ekipa za prikupljanje krvi dobila je jasne i stručne naputke kako postupati s svakim potencionalnim darivateljima tijekom odabira,koja pitanja postaviti i na koji način utvrditi prikladnost za darivanje krvi,uz ispunjavanje 2 upitnika za svakog darivatelja krvi. Sama akcija je protekla u najboljem redu,uz poštivanje najviših higijenskih mjera zaštite kako zaposlenika GDCK Virovitica,tako i samih darivatelja krvi te djelatnika Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC Osijek. Na akcju se je odazvalo 43 darivatelja krvi odbijeno je 4 darivatelja krvi a krv je darivalo 39 darivatelja krvi. Na današnjoj akciji darivanja krvi  Slobodan Kolarević je darivao krv 114-ti puta ,dok je prvi puta dao krv Bunjevac Robert.

Svim darivateljicama i darivateljima krvi koji su se odazvali na današnju akciju, usprkos situaciji vezanoj za epidemiju COVID-19, iskazujemo veliko poštovanje na dolasku te iskazanoj plemenitosti i humanosti.

Nedostatak krvi i krvnih pripravaka o kojim ovise životi brojnih pacijenata koji su ovisni o transfuzijskom liječenju ne mogu čekati da epidemija prođe.  Zato pozivamo darivatelje krvi da se odazovu i na buduće akcije darivanje krvi s obzirom na nužnost očuvanja adekvatnih zaliha krvnih pripravaka za transfuzijsko liječenje.

GDCK VIROVITICA