Potpisan Ugovor iz fonda FEAD

Jučer (5. listopada) je u Našicama ravnateljica GDCK Virovitica Željka Grahovac potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt „Humanitarni paketi DCK Virovitica i Orahovica“ prijavljen je u okviru poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“, a odobren je u iznosu od 3.995,602,90 kn. Ugovor je svečano uručio Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i državni tajnik Dragan Jelić. Nositelj projekta je GDCK Virovitica, partner na projektu je GDCK Orahovica, a projektni prijedlog izradila je Razvoja agencija VTA.

U provedbi ovog projekta planirano je pet podjela hrane i dvije podjele higijenskih potrepština korisnicima zajamčene minimalne naknade i umirovljenicima s najnižim mirovinama s područja grada Virovitice i općina Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje, Špišić Bukovica te s područja grada Orahovice i općina Crnac, Čačinci i Zdenci. Kroz pet podjela hrane i higijenskih potrepština bit će obuhvaćeno 2.360 korisnika, a podijelit će se 11.800 paketa hrane i 4.358 paketa higijenskih potrepština.

Važno je za napomenuti da je ovo treća godina zaredom kako GDCK Virovitica radi na ublažavanju siromaštva na našem području iz fonda FEAD.