KRENULA ISPORUKA OSOBNE ZAŠTITNE OPREME ZA STARIIJE OD 65 GODINA SLABIJEG SOCIO-EKONOMSKOG STATUSA

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je program „Čuvajmo ih“ kojim će za 23.000 osoba starijih od 65 godina a slabijeg imovinskog statusa, osigurati zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva, a sve s ciljem smanjenja rizika zaraze koronavirusom. 

 

Realizaciju ovoga programa podržali su Calzedonia Grupa i Međunarodni odbor Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca s ciljem osvještavanja šire zajednice o važnosti skrbi za starije i nemoćne u vremenu pandemije.

Korisnici koji su obuhvaćeni ovom podjelom su osobe starije od 65 godina koji su:

  • korisnici usluge pomoći u kući temeljem ugovora s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike koji su stariji od 65 godina
  • korisnici paketa FEAD (Fonda europske pomoći za najpotrebitije) koji su stariji od 65 godina
  • korisnici drugih socijalno-humanitarnih programa koji su stariji od 65 godina i slabijeg socio-ekonomskog statusa

 

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica od danas (ponedjeljak) u suradnji sa Hrvatskom poštom, Distribucijsko područje Virovitica kreće sa podjelom 1229 paketa zaštitnih maski i dezinfekcijskih sredstava na području svoga djelovanja (grad Virovitica i općine Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica).

 

Zahvaljujemo Hrvatskom Crvenom križu na donaciji osobne zaštitne opreme, Željku Mandiću, voditelju Distribucijskog centra Hrvatske pošte Virovitica i djelatnicima Hrvatske pošte na velikoj pomoći pri isporuci paketa do naših starijih, najugroženijih sugrađana.