Održana sjednica Skupštine Društva Crvenog križa Virovitičko-podravske županije

U prostoru Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, jučer (ponedjeljak), održana je 5. redovna sjednica Skupštine Društva Crvenog križa Virovitičko-podravske županije.

Na sjednici Skupštine usvojene su Izmjene i dopune Financijskog plana za 2020. godinu, obzirom na potrebu očuvanja radnih mjesta u sva tri gradska Društva Crvenog križa. Naime, u travnju ove godine Hrvatski Crveni križ predložio je dokument pod nazivom „Plan očuvanja aktivnosti i radnih mjesta“ u društvima Hrvatskog Crvenog križa obzirom na pojavu pandemije koronavirusa. Budući da su u većini društava Crvenog križa brojna radna mjesta dovedena u pitanje, Hrvatski Crveni križ je predložio da se radi očuvanja aktivnosti radnih mjesta u 2020. godini, 70-90 % sredstava županijskih društava usmjere prema općinskim i gradskim društvima Crvenog križa za očuvanje radnih mjesta za obavljanje poslova socijalnih usluga u zajednici. DCK Virovitičko-podravske županije umjesto planiranih aktivnosti u ovoj godini odrađivalo je brojne aktivnosti koje su bile uvjetovane pandemijom koronavirusa, stoga je Izmjenama i dopunama Financijskog plana za 2020. godinu, 90 % sredstava županijskog društva, prema prijedlogu HCK usmjereno radi očuvanja radnih mjesta u sva tri gradska društva.

Na sjednici Skupštine usvojen je Plan rada za 2021. godinu i Financijski plan za 2021. godinu, a donesena je i Statutarna odluka o izmjenama Statuta kojima se omogućuje rad tijela društva elektroničkim putem.

Za zastupnicu DCK Virovitičko-podravske županije u Skupštini Hrvatskog Crvenog križa izabrana je Željka Grahovac.

Sjednica Skupštine Društva Crvenog križa Virovitičko-podravske županije održana je pod posebnim uvjetima, uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.