Savjet mladih VPŽ i djelatnici Županije donirali za Socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi”

Savjet mladih Virovitičko-podravske županije i ove je godine organizirao božićno-novogodišnju akciju dobrovoljnog prikupljanja potrepština za socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi” u Virovitici.

– Uoči svakog Uskrsa, te Božića, organiziramo naše dobrovoljno prikupljanje. U ovoj akciji sudjelovali su svi zaposlenici Županije i svih institucija Virovitičko-podravske županije koji su, ponaosob, kroz tjedan dana, donosili namirnice koje su najpotrebnije korisnicima i tako je prikupljena ova vrijedna donacija – istaknula je Melita Ilakovac, predsjednica županijskog Savjeta mladih, koja je u ime Virovitičko-podravske županije, predala dobrovoljno prikupljena potrepštine.

Socijalna samoposluga ima 952 korisnika, a ovog Božića, oni će donirati 100 obitelji. Radi se o osobama koja su bez primanja, umirovljenicima koji imaju mirovinu do 500,00 kuna, kao i sve obitelji koji su korisnici zajamčene minimalne naknade, a imaju jedno ili više djece.

– U vrijeme epidemije korona virusa, ljudi su pokazali veliku dobrotu i humanost. Zanimljivo, ove godine imamo dvostruko više prikupljenih namirnica i higijenskih potrepština nego prijašnjih godina, a od početka našeg djelovanja, u zadnjih pet godina, podijelili smo ukupno 67,5 tona hrane i potrepština – kazala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac, koja je pritom zahvalila na dobrovoljnom prikupljanju, podcrtavši „kako je sva pomoć dobro došla“ istaknuvši upravo primjer djelatnika Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, koji ovu akciju provode već godinama.

Ove godine, 153 djeteta će na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, dobiti poklon za Božić zahvaljujući jednoj Facebook grupi Sharing is Caring, a osim toga, Hrvatski crveni križ će svakom djetetu do 15 godina starosti, povodom Božića, darovati bon od 100,00 kuna.

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica djeluje na području grada Virovitice i susjednih 5 općina, odnosno, Pitomače, Špišić Bukovice, Lukača, Gradine i Suhopolja. U prikupljanju hrane i potrepština, uz volontere, i ove godine uključile su se i mnogobrojne udruge, osnovne i srednje škole na čemu su se u Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica posebno zahvalili.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)