GDCK Virovitica sa 20 vozila otpremilo humanitarnu pomoć za Banovinu

U razdoblju od 02. siječnja 2021. do 07. siječnja 2021. GDCK Virovitica izvršilo je 6 interventnih prijevoza sa 2 vozila Sportske zajednice grada Virovitice u skladište GDCK Petrinja. U centralno skladište Hrvatskog Crvenog križa koje se nalazi na zagrebačkom Velesajmu, 12. siječnja 2021., konvoj od 12 vozila otpremio je 12 tona hrane, 5300 komada higijenskih potrepština i 5910 litara vode. U konvoju od 12 vozila bila su vozila: OPG-a Josip Klenović iz Pitomače, OPG-a Tomislav Rukavina iz Detkovca, OPG-a Dalibor Mijok iz Virovitice, OPG-a Stanislav Suhanek iz Virovitice, vozilo općine Pitomača, vozilo Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, vozilo Hrvatske pošte, vozilo HGSS-a, 2 vozila Sportske zajednice grada Virovitice te 2 vozila GDCK Virovitica.

Jučer (utorak), interventni prijevoz humanitarne pomoći u skladište GDCK Petrinja izvršen je sa 2 vozila, a ukupna količina odvezene humanitarne pomoći iznosila je 6,1 tonu. Prijevozi su izvršeni kombijem DCK VPŽ i kamionom prijevoznika Tone Precepa.

Zahvaljujući iznimnoj humanosti svih stanovnika virovitičkog kraja i općine Čačinci koji su se odazvali na apel o prikupljanju humanitarne pomoći, uz veliku pomoć svih prijevoznika koji su o svom trošku izvršili prijevoz, GDCK Virovitica bilo je u mogućnosti poslati značajnu količinu humanitarne pomoći za potrebe potresom stradale Banovine.