Dnevni boravak „Kockica vedrine“ počeo u Gradini

Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica odobren je projekt Dnevnog boravka „Kockica vedrine“ koji će se od ove godine, osim u gradu Virovitici  provodti i i na području općina Gradina, Lukač  i Špišić Bukovica.

U ovom projektu Gradskom društvu Crvenog križa partneri su Virovitičko-podravska županija, grad Virovitica te općina Gradina, općina Lukač i općina Špišić Bukovica.

Danas (utorak)  u Gradini je u prostorijama udruge umirovljenika općine Gradina održana  prva aktivnost u sklopu projekta Dnevnog boravka „Kockica vedrine“. Sve projektne aktivnosti predviđene ovim projektom usmjerene su na poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera u aktivnosti provjere krvnog tlaka i šećera u krvi sudjelovala su 23 stanovnika  općine Gradina. Provjeru krvnog tlaka i šećera u krvi odradila je patronažna sestra Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije.

Sudionike aktivnosti pozdravio je danas  načelnik općine Gradina Marko Ajček koji je izrazio zadovoljstvo početkom provedbe ovog projekta na području općine Gradina te je obećao pomoć lokalne zajednice u održivosti ovoga projekta i nakon završetka razdoblja provedbe projekta.