Obilježen Dan planeta Zemlje

Svake godine 22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje s ciljem podizanja svijesti ljudi o važnosti  aktivnosti  koje doprinose odgovornijem ponašanju prema okolišu.

Danas je u Osnovnoj školi Augusta Cesarca Špišić Bukovica održana humanitarna akcija povodom Dana planeta Zemlja. Radi se o akciji prikupljanja plastičnih čepova pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ koja se u ovoj školi provodi  već tri godine.

Na poziv Učeničke zadruge „Špišići“ koja djeluje pri Osnovnoj školi Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice ove godine su se u akciju uključili i  svi zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.

 

 Udruga oboljelih od leukemije i  limfoma Hrvatske (UOLL), sa sjedištem u Čakovcu već godinama uz pomoć građana iz cijele Hrvatske prikuplja plastične čepove koje onda prodaju, a novcem od prikupljenih čepova nabavlja potrebne lijekove.

Sakupljajući plastične čepove svi sudionici ove akcije osvijestili su važnost brige za okoliš, a ujedno i učinili hvalevrijedno  humanitarno djelo.