Šest osnovnih škola donirale Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“

U Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“ Gradskog društva Crvenog križa Virovitica uoči Božićnih blagdana stigle su značajne količine prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština. Prikupljene donacije su predali predstavnici 6 osnovnih škola i to: Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić i Osnovna škola Vladimira Nazora iz Virovitice, te Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja, Osnovna škola Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice, Osnovna škola Suhopolje i Osnovna škola Gradina.

U rad Socijalne samoposluge ove godine uključili su se učenici volonterske skupine Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić pod vodstvom psihologinje Sanje Milković Šipek koji su prikupljene namirnice razvrstavali, brojali, slagali pakete i naposljetku sudjelovali u dostavljanju paketa na kućne pragove korisnika Socijalne samoposluge.

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica u suradnji sa predsjednicima Općinskih i Mjesnih društava Crvenog križa podijelilo je 253 paketa prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne samoposluge na području grada Virovitice i općina Gradina, Lukač, Pitomače, Suhopolja i Špišić Bukovice.

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica od srca se zahvaljuje svim učenicima, roditeljima, ravnateljima i zaposlenicima škola koji su sudjelovali u humanitarnim akcijama prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“, te na taj način pokazali da suosjećaju sa našim korisnicima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, pogotovo u ovo  predblagdansko vrijeme.