Dječji vrtić “Cvrčak” Virovitica donirao namirnice za socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi”

Dječji vrtić “Cvrčak” Virovitica već više od tri godine aktivno sudjeluje u akciji prikupljanja namirnica za socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi”. Danas (četvrtak) svoj dar u ime vrtića donijela je skupina “Točkice”.

Skupina “Točkice” posjetila je danas našu Socijalnu samoposlugu sa željom da djeca vide gdje odlaze namirnice koje skupljaju u vrtiću. Dočekali su ih predstavnici GDCK Virovitica, uz ravnateljicu Željku Grahovac, te smo im pokazali police s namirnicama, skladište, a objasnili smo i kako svaku namirnicu prvo unesemo u računalo da se točno zna koliko je čega pristiglo.

Isto tako, pojasnili smo im kako u Socijalnoj samoposluzi slažemo pakete za potrebite koji se potom odvoze u njihove domove. Takvih obitelji, odnosno pojedinaca, u veljači je bilo oko 80. Za blagdane, potrebe su i veće pa se zahvaljujući dobrim ljudima, pripremi i odveze oko 250 paketa na kućni prag. 

Između ostalog, djeca su govorila kako oni sa svojim roditeljima kupe brašno ili tijesto i donesu u vrtić, ravnateljica Željka Grahovac odgovarala je na pitanja, slušala njihove ideje i na kraju dječaka E. P. proglasila predstavnikom vrtićke grupe „Točkice“ koji ima za zadatak svaki mjesec podsjetiti ostale prijatelje na akciju prikupljanja, naravno uz pomoć odgojiteljica.