Poziv zainteresiranima na edukaciju za volontere

GDCK Virovitica od 31. ožujka 2022. godine provodi projekt pod nazivom „Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija za upravljanje kriznim situacijama na području grada Virovitice“ čiji je cilj unaprijediti i ojačati kapacitete GDCK-a Virovitica, lokalnih organizacija te zajednice za pružanje učinkovitog odgovora na krizne situacije.

U okviru projekta predviđena je edukacija za volontere za djelovanje i unapređivanje mehanizama za razvoj kriznog volontiranja u lokalnoj zajednici za četiri grupe od 10 volontera, a koja obuhvaća teoriju o pokretu Crvenog križa i praktični dio iz osnova pružanja prve pomoći.

Edukacija će biti organizirana u GDCK Virovitica, Masarykova 6 te će trajati jedan dan s pauzama, a volontere će educirati stručnjaci iz Hrvatskog Crvenog križa i licencirani liječnici odnosno predavači predmeta prve pomoći  Nakon što volonter završi edukaciju obvezan je u rujnu 2023. godine sudjelovati na pokaznoj vježbi koja će biti organizirana u gradu Virovitica.

Molimo sve zainteresirane za sudjelovanje na edukaciji da se prijave na:

e – mail: crveni-kriz-virovitica@net.hr ili na broj telefona 033 729 459 kontakt osoba Goran Lesić, terenski koordinator.