Održano školsko Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U Virovitici i Slatini danas su održana školska natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. Za područje GDCK-a Virovitica natjecanje je održano u prostoru Društva, a na njemu su sudjelovale dvije ekipe iz

U prostoru GDCK Virovitica održano je danas, 4.ožujka 2023.godine 24. natjecanje mladih HCK na kojemu su sudjelovale 2 ekipe iz kategorije mladih (srednje škole) i 2 ekipe iz kategorije podmlatka (osnovne škole) .

U kategoriji mladih (srednje škole) natjecali su se učenici slijedećih škola:Tehnička škola Virovitica (medicinari) i Katolička klasična gimnazija Virovitica.

U kategoriji podmlatka (osnovne škole) natjecali su se učenici dvije škole i to: Osnovne škola P.Preradović Pitomača i Osnovne škole I.G.Kovačića G.Bazje.

Na natjecanju mladih HCK provjeravalo se znanje učenika osnovnih i srednjih škola o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima, pravima djeteta te provjere znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

U kategoriji mladih (srednje škole) pobijedila je ekipa Tehničke škole Virovitica u sastavu:

Buga Poljak, Karlo Udovičić,Daniela Kolić,Roko Piljek,Petra Poldrugač i pričuvni čan Dorotea Dolovski.

Mentor ekipe je Sanja Ježabek.

U kategoriji podmlatka (osnovne škole) pobijedila je ekipa P.Preradovića iz Pitomače u sastavu: Gita Kožar,Nika Derežić, Filip Došlin, Elizabeta Galjar, Helena Deskar,te pričuvni član Franka Makvić.

Mentor ekipe je Ana Ilenić Vampovac.

Pobjedničke ekipe iz obje kategorije sudjelovati će na međužupanijskom natjecanju mladih koje će se održati 1. travnja 2023. godine.

Zahvaljujemo se svim ekipama, mentorima ekipa, doktorima te volonterima na sudjelovanju i pomoći u organizaciji samog natjecanja.