GDCK Virovitica u povodu Svjetskog dana prve pomoći organizira predavanje i praktičnu vježbu pod vodstvom Dine Žilića

I ove godine druge subote u rujnu obilježava se Svjetski dan prve pomoći.
Digitalizacija čovječanstva,povezanost,jedinstvenost globalnog svijeta,krize,katastrofe,ratovi –razlozi zašto je potrebno isticati važnost znanja i vještina pružanja prve pomoći u životu svakog pojedinca. Potrebno je dati poruku o mogućnostima korištenja aplikacija sa znanjima i vještinama prve pomoći na mobilnim telefonima i osobnim računalima. Vrijeme koje prosječna osoba provodi u digitalnom svijetu svakim danom je sve dulje i stoga je generalni poziv: Uloži minutu u prvu pomoć i naučiti spasiti život.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći je: Prva pomoć u digitalnom svijetu.
Učenje prve pomoći priprema ljude za pružanje osnovne medicinske skrbi i stabilizaciju ozlijeđenih do dolaska stručne pomoći. Pojedinci mogu učinkovito odgovoriti na katastrofe i spasiti živote ako posjeduju znanja i vještine prve pomoći. Zbog svega toga važno je ovogodišnji Svjetski dan prve pomoći iskoristiti kako bi se osvijestila javnost o važnosti učenja prve pomoći i redovitog podsjećanja na te vještine.

Napomena: GDCK Virovitica održati će prezentaciju povodom Svjetskog dana prve pomoći u utorak 12.9. 2023. s početkom u 9,45 sati u Dnevnom boravku Crvenog križa. Predavanje i praktičnu prezentaciju će odraditi Dino Žilić med.tehničar i instruktor medicine spašavanja.

(GDCK Virovitica)