U Dnevnom boravku GDCK Virovitica otvorena izložba slika s motivima grada autorice Jaroslave Lulić

Dnevni boravak Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici nastavlja s organizacijom niza likovnih izložbi u svom prostoru. Danas (četvrtak) je otvorena izložba dugogodišnje članice Likovnog kluba “Nikola Trick” Jaroslave Lulić.

Ovom prigodom izloženi su radovi u tehnikama ulja na platnu i akvarela s motivima Virovitice. Na početku je sve pozdravio ravnatelj GDCK Virovitica Nikola Slavić.

-Nastavljamo s izložbama u ovom prostoru, na koje dolaze ne samo stalni korisnici Dnevnog boravka, već i ostali ljubitelji umjetnosti – tom prilikom je spomenuo Slavić.

O izloženim slikama, ali i Virovitici nekad i sad, u uvodu je pričala članica Likovnog kluba “Nikola Trick” Maja Ivanušić.

-To je Virovitica iz naših srca. Stara Virovitica, koje se mi sjećamo, a više je nema. Nama je to podsjetnik na ono što je bilo, a mladima da vide kako je naš grad izgledao nekada. Danas je naš grad prelijep, ali je i nekadašnja Virovitica imala svoju čar – rekla je Ivanušić.

Izložbu, koja će biti otvorena idućih mjesec dana, otvorio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica i sam se prisjetivši pojedinih zgrada iz vremena kad je bio dijete, a kojih danas više nema.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

U Dnevnom boravku GDCK Virovitica otvorena izložba slika s motivima grada autorice Jaroslave Lulić