U Dnevnom boravku GDCK Virovitica otvorena izložba Škole crtanja i slikanja “Paleta”

U Dnevnom boravku Gradskog društva crvenog križa Virovitica danas (četvrtak) je otvorena likovna izložba članova Škole crtanja i slikanja “Paleta” koje djeluje pod vodstvom akademskog slikara rodom iz Pitomače Ivana Lovrekovića.

Tom prigodom osam polaznika škole izradilo je 38 uradaka u raznim tehnikama i na razne motive što nam je potvrdio i jedan od polaznika ove škole Branko Drakulić koji je tom prigodom svim nazočnima ukratko predstavio rad ove škole;

– U Virovitici škola crtanja i slikanja djeluje već četiri godine, a osim toga djeluje i u Koprivnici, Križevcima i Vrbovcu. S obzirom da je Ivan Lovreković iz Pitomače, ta škola je započela s radom u tom mjestu, a nakon što se iz određenih razloga ugasila, nastavila je s radom ovdje u Virovitici. Trenutno brojimo oko 40 polaznika, zaljubljenika u likovnu umjetnost, a svima nama škola je neophodna, jer je crtanje, odnosno slikanje, poput nekog zanata. Važno je naučiti osnove da bi stečeno znanje kvalitetno prenijeli na platno. Sa zadovoljstvom mogu reći da je interes za našu školu velik, a svaki novi član nam je dobro došao- rekao je tom prigodom Branko Drakulić.

Likovnjacima je tim povodom zahvalio i ravnatelj Gradskog društva crvenog križa Virovitica Nikola Slavić, napomenuvši pritom da je ovo druga po redu izložba Škole crtanja i slikanja “Paleta” u Dnevnom boravku GDCK u Virovitici.

– Uvijek nam je drago ugostiti naše likovnjake kao i druge umjetnike, jer to uvelike oplemenjuje ovaj naš prostor Dnevnog boravka kojemu je i namjena da se ljudi starije životne dobi osjećaju ugodno i opušteno, ali isto tako i da je otvoren za kreacije, po čemu smo uz našu voditeljicu Sanju Kolar također poznati i prepoznati. Svi naši građani ovu izložbu mogu razgledati sve do božićnih blagdana i bilo bi nam drago da dođu u što većem broju, jer se uistinu ima što vidjeti- rekao je tom prigodom ravnatelj Nikola Slavić koji je i otvorio ovu izložbu.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

U Dnevnom boravku GDCK Virovitica otvorena izložba Škole crtanja i slikanja “Paleta”