Evo kako je prošlo 25. natjecanje mladih 2024. godine

U prostoru GDCK Virovitica održano je danas, 9. ožujka 2024.godine 25. natjecanje mladih HCK na kojemu su sudjelovale 3 ekipe iz kategorije mladih (srednje škole).

U kategoriji mladih (srednje škole) natjecali su se učenici sljedećih škola: Tehnička škola Virovitica (medicinari), Industrijsko-obrtnička škola Virovitica i Gimnazija Petra Preradovića Virovitica.

Na natjecanju mladih HCK provjeravalo se znanje učenika o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima, pravima djeteta te provjere znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

U kategoriji mladih (srednje škole) pobijedila je ekipa Tehničke škole Virovitica u sastavu: Klara Kovačić, Valentina Kolić, Klara Lončarić, Valentina Osterman, Erika Tržić i Kristina Petričević. Mentor ekipe je Sanja Ježabek, univ.mag.med.techn..

Pobjednička ekipa sudjelovat će na međužupanijskom natjecanju mladih koje će se održati 13. travnja 2024. godine u Orahovici.

Zahvaljujemo se svim ekipama, mentorima, doktorima te volonterima na sudjelovanju i pomoći u organizaciji samog natjecanja.