Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica svečano uručen ugovor u okviru poziva „Zaželi“ vrijedan 1.485.000 eura

Jučer (srijeda) je u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u Voćinu održano svečano potpisivanje i uručivanje Ugovora za Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Uručenju ugovora su uz dobitnike sredstava, između ostalih, nazočili: državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, predstavnici gradova i općina s područja VPŽ, kao i predstavnici institucija i udruga navedenih ugovora. Potpisano je ukupno 18 ugovora, što će osigurati zapošljavanje 279 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 1.674 osobe starije od 65 godina. Ukupna vrijednost svih uručenih ugovora je 13.290.000 eura, od kojih je Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica odobren iznos od 1.485.000 eura, što je ujedno i najviši iznos pojedinačnog ugovora.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u ime Gradskog društva Crvenog križa Virovitica potpisao je ravnatelj Nikola Slavić. Projektom „Pružam ti ruku – faza II“ će se povećati socijalna uključenost i osigurati prevencija institucionalizacije ranjivih skupina koje žive na području grada Virovitice i prigradskih naselja, pružanjem usluge potpore i podrške u njihovom svakodnevnom životu. Pružanjem usluge starijima od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom, pridonijeti će se većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, osigurati ostanak u njihovom domu i pravo na jednak život u zajednici.

Pružanje usluge potpore i podrške osigurati će se zapošljavanjem 33 osobe na razdoblje od 30 mjeseci, koje će se brinuti za 198 korisnika. Uz mjesečnu podjelu higijenskih paketa, zaposlenici GDCK Virovitica će korisnicima pomagati u obavljanju kućanskih poslova, organiziranju prehrane, održavanju osobne higijene, te zadovoljavanju drugih svakodnevnih potreba. Natječaj za zapošljavanje će biti objavljen nakon provođenja javne nabave higijenskih paketa (5940 komada).

Na kraju svečanosti, u ime svih dobitnika ugovora zahvalio se ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Nikola Slavić.

Gradsko društvo Crvenog križa se također zahvaljuje i Razvojnoj agenciji VTA na stručnoj pomoći u prijavi i provođenju kako ovoga, tako i svih projekata.