Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu

Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen. Prilika je to da zajednički proslavimo duh humanosti,solidarnosti, zajedništva i tolerancije .

Svjetskim danom Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u Hrvatskoj započinje Tjedan Crvenoga križa koji traje do 15. svibnja.

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica u Tjednu Crvenog križa će u suradnji sa Kauflandom u sklopu akcije „Vaš dar za pravu stvar“ prikupljati prehrambene namirnice i higijenske potrepštine za potrebe Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“, u Dnevnom boravku Crvenog križa Virovitica u utorak 14. svibnja u 10 sati biti će otvorena izložba članova Likovnog kluba Nikola Trick „Kreativno aktivni“, u suradnji s Udrugom dijabetičara Virovitica održati će se akcija mjerenja tlaka i šećera te savjetovanje o zdravoj prehrani u društvenom Domu u Turanovcu u srijedu 15. svibnja od 9 do 12 sati.

U sklopu Javnog poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, u projektu „Pružam ti ruku- faza II“ raspisati će se natječaj za zapošljavanje 33 osobe na 30 mjeseci koje će voditi brigu o 198 starijih osoba (65+) i osoba sa invaliditetom sa područja Grada Virovitice i prigradskih naselja.

Svim volonterima, darivateljima krvi, članovima, donatorima i svim ljudima koji na bilo koji način pružaju podršku humanitarnom djelovanju, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica čestita Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca!