Projekt „Humanitarni paketi DCK Virovitica i Orahovica – faza II“ programa FEAD IV

 

Kratki opis projekta:

U sklopu programa „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza IV“ provodi se projekt „Humanitarni paketi DCK Virovitica i Orahovica – faza II“.  Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika siromaštva i pružanje nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama kroz podjelu prehrambenih artikala i higijenskih potrepština. Kroz 12 mjeseci provedbe projekta podijeliti će se 15.280 paketa prehrambenih artikala i higijenskih potrepština za 2.576 najugroženijih korisnika na području grada Virovitice i Orahovice te općina Pitomača, Špišić Bukovica, Lukač, Gradina, Suhopolje, Crnac, Čačinci i Zdenci.

 

Vrijednost projekta:

Vrijednost projekta iznosi 4.118.926,48 kn – 100 % financiranje potječe iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, dodatnih sredstava koja su dostupna za FEAD iz Pomoći za oporavak kohezije i teritorija Europe (REACT-EU). Projekt se financira u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID – 19.

 

Razdoblje provedbe projekta

12 mjeseci

 

Rezultati :

  • Nabavljeno i podijeljeno 12.880 paketa hrane za 2.576 korisnika na području Virovitičko-podravske županije.
  • Nabavljeno i podijeljeno 2.400 paketa higijenskih potrepština za 2.400 korisnika na području Virovitičko-podravske županije.
  • Održano 1 savjetovanje vezano uz izvanredne situacije poput pandemije i potresa te službama koje pružaju pomoć u takvim situacijama.
  • Izrađena brošura namijenjena ciljanoj skupini s temom kako postupati u izvanrednoj situaciji poput pandemije i potresa
  • Izrađeni letci s informacijama o službama za pružanje pomoći u izvanrednim situacijama.
  • Organizirana 1 radionica na temu pravilnog održavanja osobne higijene te higijene prostora s ciljem smanjenja zaraze i štetnih utjecaja
  • Izrađena brošura s informacijama o važnosti održavanja osobne higijene i higijene prostora.
  • Nabavljeno gospodarsko vozilo kako bi se što brže, sigurnije i kvalitetnije dostavili paketi korisnicima na prostoru Virovitičko – podravske županije.

 

Kontakt osoba:

Nikola Slavić

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

Masarykova 6, Virovitica

tel: 033/ 729-459

e-mail: crveni-kriz-virovitica@net.hr

 

Više informacija o europskim fondovima:

Fond europske pomoći za najpotrebitije – http://www.fead.hr/

Europski strukturni i investicijski fondovi – http://strukturnifondovi.hr/

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali – http://www.esf.hr/

                                                                                                                                                                                                                        

Sadržaj naveden na ovoj web stranici isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Virovitica