Projekt “Imamo priliku” – “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”

Projekt “Imamo priliku” – “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”

Kratki opis projekta:

Projekt „Imamo priliku“ provodi se u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”. Cilj projekta je zapošljavanje 50 žena s lokalnog područja koje će kroz 12 mjeseci pružati podršku i pomoć u kući za najmanje 300 osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju i to na području grada Virovitice i 9 prigradskih naselja (Čemernica, Golo Brdo, Jasenaš, Korija, Milanovac, Podgorje, Rezovac, Rezovačke Krčevine i Sveti Đurađ). Žene će pomagati korisnicima u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, u dostavi namirnica, pripremanju obroka, održavanju čistoće doma te posebice u socijalnoj integraciji i društvenim aktivnostima

Provedba projekta rezultirat će poboljšanom kvalitetom života i većom uključenosti u društvenu zajednicu i ciljane skupine i krajnjih korisnika. Ciljanoj skupini nezaposlenih žena omogućit će se i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje kako bi se unaprijedile njihove socijalne, emocionalne, kreativne vještine i znanja, što će rezultirati poboljšanjem kvalitete života i smanjenjem socijalne isključenosti. Ovim projektom, osim zapošljavanja žena, pruža se pomoć u skrbi za starije osobe preko izvaninstitucijskih oblika pomoći kako bi im se osigurala bolja kvaliteta života, odnosno razvitak različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica a partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb. Projektni prijedlog izradila je Razvojna agencija VTA.

Vrijednost projekta:

Vrijednost projekta je 4.457.360,00 kn a financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Razdoblje provedbe projekta:

20.srpnja 2020. – 20. siječnja 2022.

Kontakt osoba za više informacija:

Željka Francetić, voditeljica projekta

HCK Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

Masarykova 6, Virovitica

tel: 033/ 729-459

 Više informacija o europskim fondovima:

– web stranica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr

– web stranica OP Učinkovitih ljudskih potencijala: http://www.esf.hr/